Overtoom maakt excuses aan leiding

Maarten (rubbereend)

Willie Overtoom was niet blij de houding van de clubleiding van Heracles Almelo. Hij had vooral moeite met het idee dat hij een reserverol zou krijgen en had hierover openlijk zijn woede geuit. Woensdagavond is het een en ander uitgepraat.

Trainer Peter Bosz wil alleen spelen met spelers waarop hij de gehele tweede seizoenshelft kan rekenen. Dat is bij Overtoom mogelijk niet zo, omdat zijn contract deze zomer afloopt. De middenvelder heeft aangegeven dat hij open staat voor een vertrek. Hij vond dat hij door de club onder druk is gezet om te vertrekken. "Ik heb liever dat ze dan eerlijk zeggen dat ze willen dat ik wegga", reageerde hij.

Inmiddels is hij bijgedraaid en beseft hij dat het anders moet. "Ik wil mijn excuses maken aan de leiding en de club. Dit had ik niet moeten zeggen. Ik heb de directie en het bestuur er ten onrechte bij betrokken. Ik snap dat ze verder moeten, dat is hun goed recht", vervolgt hij. "Ik sta achter de rest van het verhaal, ben teleurgesteld, dat is mijn mening. Maar als de club mij nodig heeft, zal ik er staan."