[Dakar] Goede dag Verhoeven, Despres zet aanval in

Laptop.

Frans Verhoeven heeft vandaag in de zesde etappe van de Dakar Rally een goede dag gekend. De Nederlander eindigde in de zware etappe van Arica naar Calama als zevende op 6.41 minuten van dagwinnaar Francisco Lopez. Cyril Despres kende een goede dag en won in het klassement veel tijd op zijn concurrenten.

De winnaar van gisteren, David Casteu, mocht het bal openen, maar kende veel problemen. Hij leverde uiteindelijk elf minuten in. Ook klassementsleider Olivier Pain moest veel terrein prijsgeven, want hij eindigde als tiende, op ruim zeven minuten van Lopez. In het begin van de etappe leidde Paulo Goncalves, maar door technische problemen viel hij ver terug.

Van de Nederlanders kende Verhoeven een uitstekende dag. Na een aanvankelijk rustige start schroefde de Nederlander het tempo op om uiteindelijk als zevende over de meet te komen. Ook Henk Knuiman had met een 23e stek op 23 minuten van Lopez een goede dag.

In het klassement leidt Pain nog steeds, maar Despres is tot op 2.22 minuten genaderd. Casteu staat hier weer twee minuten achter als derde. Beste Nederlander is Verhoeven op plaats 21 met een achterstand van vijftig minuten op Pain. Knuiman staat 23e met een achterstand van 1.14 uur.

Bij de quads ging de dagzege ditmaal niet naar Marcos Patronelli. De klassementsleider werd ditmaal tweede, op ruim zes minuten van Ignacio Nicolas Casale. Kees Koolen is nog onderweg. In het klassement leidt Patronelli nu met een voorsprong van 1.11 uur op Casale.