Alternatieve beëdiging Chavez trekt duizenden aanhangers

Redactie

Duizenden aanhangers van de Venezolaanse president Hugo Chavez zijn donderdag bij zijn presidentiële paleis bijeengekomen voor een alternatieve beëdiging van de zieke president. Chavez zou eigenlijk donderdag beëdigd worden voor een nieuwe termijn, maar ligt nog altijd in een Cubaans ziekenhuis, waar hij is geopereerd wegens kanker.

Aanhangers droegen T-shirts met de leus 'Ik ben Chavez' en zwaaiden met vlaggen. Er werd muziek gedraaid die Chavez gebruikte bij zijn campagne voor de presidentsverkiezingen.

"We zijn gekomen om onze steun te betuigen, zodat hij weet dat dit land achter hem staat", zei een van de aanwezigen, Anny Marquez. "We staan achter hem in goede tijden, maar ook in slechte tijden."

Diverse regionale leiders zijn door de regering van Venezuela uitgenodigd om de alternatieve beëdiging ook bij te wonen, onder wie president José Mujica van Uruguay. Ook de Boliviaanse president Evo Morales en zijn Nicaraguaanse ambtgenoot Daniel Ortega worden verwacht. Staatshoofden en ministers van buitenlandse zaken uit negentien landen zijn volgens vicepresident Nicolas Maduro afgereisd naar Caracas.