Olympisch kampioen Reckermann stopt vanwege rug

Niels (DerMeister)

Beachvolleyballer Jonas Reckermann heeft met onmiddellijke ingang een punt achter zijn carrière gezet. De 33-jarige Duitser moet stoppen vanwege ernstige rugklachten. Reckermann veroverde samen met zijn partner Julius Brink afgelopen zomer nog beachvolleybalgoud op de Olympische Spelen in Londen. In de halve finale werd toen met het Nederlandse duo Reinder Nummerdor en Richard Schuil afgerekend.

"Deze beslissing is om verschillende redenen heel zwaar voor mij, maar uiteindelijk is gezondheid niet te koop", licht Reckermann donderdag toe op de website van de Duitse volleybalbond. Brink neemt zijn compagnon niets kwalijk. "Ook ik vind het erg jammer, want het had een interessant seizoen kunnen worden. Maar ik heb begrip voor zijn beslissing."

Het is niet voor het eerst dat Reckermann met rugproblemen te maken kreeg. In 2006 nam hij om die reden al een jaar vrijaf. Ondanks het fysieke ongemak kan Reckermann terugkijken op een prachtige carrière. Samen met Brink won hij naast olympisch goud een WK, twee EK's en drie Duitse titels. Een samenwerking met Markus Dieckmann leverde hem nog eens twee Europese en Duitse titels op.