Boschker (42) wil afscheid uitstellen

Niels (DerMeister)

Sander Boschker zal als het aan hem ligt na dit seizoen toch niet zijn handschoenen aan de wilgen hangen. De FC Twente-doelman wil nog een jaar door.

De 42-jarige Boschker keepte in de eerste seizoenshelft zes wedstrijden vanwege de blessures van eerste doelman Nikolay Mihaylov. "Ik merk dat het keepen me nog gemakkelijk afgaat", zegt de doelman tegen Voetbal International.

"Bovendien raak ik nog steeds zwaar geïrriteerd als ik een trainingspartijtje verlies of op de reservebank moet beginnen, zoals maandag tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen HJK Helsinki. Met de drive zit het dus ook nog steeds goed. De laatste weken hoor ik van steeds meer mensen om me heen dat het zonde is als ik stop."

In de voorbereiding op het lopende seizoen kondigde Boschker nog zijn afscheid aan. "Maar dat had ook te maken met de manier waarop we het vorige seizoen afsloten. De tweede competitiehelft was natuurlijk verschrikkelijk. Dat ging me als clubman aan het hart, ik had er een stuk minder plezier in. Dat is nu weer terug, dus ik wil graag doorgaan."