Maaskant flirt met trainerschap bij Feyenoord

Niels (DerMeister)

Robert Maaskant heeft laten weten graag bij Feyenoord aan de slag te willen. Een avontuur in Engeland of Duitsland lijkt de huidig oefenmeester van FC Groningen ook wel wat.

"Veertien jaar ben ik hoofdtrainer en om als trainer bij een topclub te komen kan nog steeds. Het enige wat ik daarvoor moet doen is winnen met mijn teams. Sowieso ben ik mezelf als trainer blijven ontwikkelen en begrijp ik de voetbalwereld. Bovendien, ik ben 44. Veel trainers beginnen op deze leeftijd pas", liet Maaskant weten.

"Misschien komt die topclub ooit, misschien niet. Ik moet hierin voorzichtig zijn, maar mocht Koeman bij Feyenoord vertrekken, dan zou die club prima bij mijn karakter passen. Maar heel veel trainers zouden daar aan de slag willen gaan", vervolgt de voormalig trainer van onder meer NAC Breda en Wisla Krakow.

Het buitenland ziet Maaskant ook wel weer zitten om aan de slag te gaan. Hij prefereert Engeland of Duitsland. "Ik zou het heel erg leuk vinden om ooit in Engeland of Duitsland te werken. Hoeft niet eens op het hoogste niveau. Ik kan me het moment voorstellen dat ik denk: zo lang in de Eredivisie geweest, nu ga ik elders kijken."