[Copa] Ronaldo schiet Real ronde verder

Niels (DerMeister)

Real Madrid heeft de kwartfinale van de Copa del Rey bereikt. De Spaanse kampioen was over twee duels te sterk voor Celta de Vigo. Mede dankzij drie goals van Cristiano Ronaldo werd woensdag voor eigen publiek met 4-0 gewonnen. De Madrilenen poetsten daarmee een 2-1 nederlaag uit de heenwedstrijd weg.

Ronaldo tekende met een knap afstandsschot al snel voor de openingstreffer en was voor rust nogmaals trefzeker op aangeven van Luka Modric. Drie minuten voor tijd zorgde de Portugees voor de beslissing, waarna het slotakkoord voor Sami Khedira was. Voor Real Madrid wacht bij de laatste acht een ontmoeting met Valencia.

Hedwiges Maduro kwalificeerde zich met Sevilla voor de kwartfinale. De Nederlander verloor weliswaar met zijn ploeg met 2-1 van Real Mallorca, maar de heenwedstrijd op Mallorca was al in een ruime 5-0 zege geëindigd. Maduro speelde de hele wedstrijd mee.

De volgende tegenstander van Sevilla is Real Zaragoza, dat thuis met 2-0 won van Levante. Zaragoza was vorige maand in Valencia al met 3-0 te sterk.


Ronaldo schiet Real verder in Spaanse beker (Foto: Novum)