[Dakar] Van Loon en Wevers kennen goede dag

Laptop.

Erik van Loon en Erik Wevers hebben een goede vijfde dag van de Dakar Rally achter de rug. Beide Nederlanders wisten in de etappe van Arequipa naar Arica in de top vijftien van het autoklassement te geraken. De etappezege ging naar Nani Roma, terwijl Stephane Peterhansel blijft leiden.

De verschillen in de vijfde etappe bleven klein. Roma had aan de meet iets meer dan een minuut voorsprong op Peterhansel, Robby Gordon en Giniel de Villiers. Van Loon had als nummer elf bijna tien minuten meer nodig dan de dagwinnaar, terwijl Wevers op plaats veertien hier een kleine minuut achter zat. Gert Huzink deed het met een 32e stek op ruim 24 minuten ook goed.

In het klassement heeft Peterhansel nu een voorsprong van bijna tien minuten op Nasser Al-Attiyah die vandaag ruim vijf minuten inleverde. De Villiers staat derde, maar wel ruim een half uur achter de nummer een. Beste Nederlander is Wevers op een zestiende plaats, ruim twee uur achter Peterhansel. Van Loon had een uur meer nodig en staat 22e.