Marko: "Alonso speelde politieke spelletjes"

zoem

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft kritiek geuit op het gedrag van Fernando Alonso afgelopen seizoen. Hij beschuldigt de Spanjaard ervan politieke spelletjes te hebben gespeeld.

In een interview verschenen in het tijdschrift Red Bulletin weidde Marko uit over wereldkampioen Sebastian Vettel en de nummer twee Fernando Alonso. "Vettel was fenomenaal. Hij sloot zich af van de buitenwereld, zodat hij zich kon beroepen op reserves die anderen wellicht niet hadden." Volgens Marko was de Spanjaard vooral bezig met 'politiek en grappige opmerkingen maken'.

"Ik denk dat de stress bij Alonso de overhand nam richting het eind van het seizoen. Hij zei dingen als: 'Ik strijd tegen Lewis Hamilton, niet Vettel' en 'Ik neem het op tegen Adrian Newey'", zo vervolgde de Oostenrijker. "Over deze psychologische spelletjes zeiden we (tegen Vettel, red.): 'gewoon negeren'."

De Ferrari-coureur reageerde via Twitter op de aantijgingen van de Red Bull-adviseur: "Leuk om te lezen dat Red Bull nog steeds denkt dat we hun sterkste rivaal zijn komend seizoen. En dit zelfs voordat het begonnen is! Ik voel me vereerd.. ."

Alonso werd door de teambazen verkozen tot beste coureur van het jaar 2012. Het feit dat de Spanjaard in een minder competitieve Ferrari de strijd aanging met de Red Bulls zou zwaar hebben meegewogen in de keuze.