Schaken voorzichtig: "Van de natuur win je niet"

Maarten (rubbereend)

Feyenoord hervat de competitie met De Klassieker tegen Ajax. Ruben Schaken is tijdens die ontmoeting in de Amsterdam ArenA hoogstwaarschijnlijk niet van de partij.

Sinds zijn operatie van twee weken geleden herstelt de Oranje-international bijzonder snel. De aanvankelijke prognose van zes weken uit de roulatie kan inmiddels worden bijgesteld. "Ik loop voor op het programma", beaamde Schaken tegenover RTV Rijnmond.

"Gisteren heb ik een zware training gehad. Dat was een goede prikkel. Op de day-after vandaag heb ik geen reactie gevoeld. Maar ik wil niet te snel van stapel lopen", blijft hij op zijn hoede. "De maximale test moet nog komen, waarna ik eventueel met de groep mee zou kunnen trainen."

Wanneer Schaken weer inzetbaar zal zijn is vooralsnog onduidelijk. "Ik ga nog altijd uit van de zes weken die normaal zijn. Elke week dat ik eerder kan spelen, is mooi meegenomen. Maar ik wil niet meegaan met de verhalen dat ik zou kunnen spelen tegen Ajax. Dat is onrealistisch. Er moeten nog matjes gehecht worden aan m'n buikwand. Het gaat goed, maar van de natuur kan je niet winnen."