Van la Parra: "Te vroeg naar het buitenland gegaan"

Maarten (rubbereend)

De huidige generatie Feyenoord-talenten toont aan dat een langer verblijf binnen de landsgrenzen vaak beter is dan een vroege uittocht naar het buitenland.

Rajiv van La Parra verkoos een transfer naar het Franse Caen in 2008 boven een contract bij Feyenoord. In retrospect geeft de aanvaller van sc Heerenveen toe dat hij de verkeerde keuze heeft gemaakt. "Ik ben te vroeg naar het buitenland gegaan, maar spijt heb ik alleen van dingen die ik niet heb gedaan", vertelt hij in Voetbal International.

"Ik ben in Frankrijk volwassen geworden en heb mezelf daar echt leren kennen", vervolgt Van La Parra. "Als je als tiener voor een buitenlands avontuur kiest, is de kans van slagen denk ik fifty-fifty. Als ik nu nog een keer die kans zou krijgen, zou ik een andere keuze maken, maar dat komt ook doordat ik nu meer ervaring heb."

"Het heeft dan ook vooral met de huidige situatie van het Nederlands voetbal te maken", legt hij uit. "Inmiddels krijgt het talent bij Feyenoord volop de kans, maar dat was een paar jaar geleden zeker anders."

"Toch kan ik wel erg genieten van mijn oude ploeggenoten. Met Jerson Cabral en Bruno Martins Indi heb ik geregeld contact. En als ik Jordy Clasie zie spelen bij Feyenoord, dan geeft dat een kick. Zij hebben bereikt waar ik altijd van droomde: spelen in De Kuip. Toch betekent het niet dat ik die wens niet meer heb. Ik ben pas 21 jaar en Feyenoord 1 blijft mijn doel."