'Feministische' rechters krijgen veeg Berlusconi

Redactie

De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi is woest op de 'feministische, communistische' rechters die hem dwingen zijn ex-vrouw Veronica Lario tweehonderdduizend euro per dag te betalen. Tegen de tv-zender La7 zei hij woensdag dat hij in beroep gaat tegen het alimentatiebesluit van de rechtbank.

Italiaanse media meldden aanvankelijk dat Berlusconi zijn ex-vrouw maandelijks drie miljoen euro, honderdduizend euro per dag, moet betalen. Volgens de oud-premier gaat het echter om een bedrag dat dubbel zo hoog is.

"Het gaat hier om drie vrouwelijke rechters, feministen en communisten, ok? Dit zijn de rechters van Milaan die me al sinds 1994 vervolgen", aldus een woedende Berlusconi.

Lario vroeg de scheiding in 2009, na negentien jaar huwelijk, aan. De voormalige actrice zei haar mans voorkeur voor jonge vrouwen niet langer te kunnen verdragen.

De 76-jarige Berlusconi maakte onlangs zijn verloving met de bijna vijftig jaar jongere Francesca Pascale wereldkundig. Zijn aanstaande was lid van de steungroep 'Silvio, we missen je'.


'Feministische' rechters krijgen veeg Berlusconi (Foto: Novum)