Texas Chainsaw 3D vernietigt box office, deel 4 staat klaar

René (MrManiak)

Na de opzienbaarlijke verrassing van Texas Chainsaw 3D in de Amerikaanse box office heeft filmstudio Milennium aangekondigd door te gaan met de reeks. Vanaf vandaag staat de film Texas Chainsaw 4 in pre-productie.

Texas Chainsaw 3D versloeg afgelopen week met $22 miljoen zowel Django Unchained ($20 miljoen) als The Hobbit: An Unexpected Journey ($17,5 miljoen) in de box office, waarmee het nu al een van de grootste verrassingen van deze maand kan worden genoemd.

Op dit moment zijn er nog geen details bekend over de film, behalve dat nagenoeg alle (uitvoerend) producenten en de regisseur Tobe Hooper weer van de partij zijn. Qua chronologie zijn wij het echter volledig kwijt.

Texas Chainsaw 4 volgt gezien verschijningsdatum Texas Chainsaw 3D op, maar qua tijdslijn is dit incorrect: het is namelijk niet de vierde entry in de reeks. Om dit logischer te kunnen maken zouden we de eerdere remake van Marcus Nispel uit 2003 als nummer één moeten tellen, waarna deel vier zich zou afspelen. Texas Chainsaw: The Beginning uit 2006 speelt zich voor The Texas Chainsaw Massacre uit 2003 af, gevolgd door de nieuwe Texas Chainsaw 3D. Natuurlijk klopt de algehele chronologie niet meer als je de eerdere Chainsaw-films meetelt, dan zou Texas Chainsaw 4 eigenlijk deel 8 zijn. Als je echter alle remakes, reboots, vervolgen en aanpassingen zou meerekenen zou het echte getal van Leatherface-verschijningen rond de veertig komen.

Hoe dan ook, Texas Chainsaw 4 draait zoals het hoort om Leatherface met zijn kettingzaag. Avi Lerner, producent van de film: “We hebben besloten om ons te verbinden aan de franchise, en dat is een verdomd goede beslissing geweest. Lionsgate heeft geweldig werk geleverd met de distributie in de VS en wij hopen voor het nieuwe deel ook weer met ze samen te werken.” Later dit jaar start de productie in Louisiana.

Texas Chainsaw 3D is vanaf 14 februari 2013 in Nederland te zien.