V. van Dijk weet af van interesse Everton

Niels (DerMeister)

Virgil van Dijk staat in de belangstelling van Everton. De club uit de Premier League ziet in de talentvolle verdediger de opvolger van John Heitinga. Heitinga is in Liverpool niet zeker van een basisplaats en lijkt te gaan vertrekken.

Van Dijk wordt door Everton gezien als zijn opvolger en de verdediger van FC Groningen is al op de hoogte van de interesse uit Engeland. "Ik weet dat bepaalde clubs mij volgen en Everton is daar één van", zegt de Nederlandse jeugdinternational.

"Ik hoor en lees natuurlijk het nodige", vervolgt Van Dijk tegenover Voetbal International. "Na het trainingskamp heb ik een etentje met mijn zaakwaarnemer Henk-Maarten Chin. Hij moet me maar bijpraten hoe één en ander ervoor staat", aldus Van Dijk, die in Groningen beschikt over een contract tot 2015.

Van Dijk weet niet of hij de Euroborg in januari al verlaat. Hij wil geen overhaaste beslissingen nemen. "Ik vind de interesse leuk, maar het moet een weloverwogen beslissing zijn met het oog op mijn verdere carrière."

Algemeen directeur Hans Nijland verwacht dat Van Dijk het seizoen afmaakt bij FC Groningen. "Ik ga er niet vanuit dat Virgil vertrekt. Geen enkele club heeft zich officieel gemeld en dus hebben wij geen behoefte hier al te lang bij stil te staan."