[Upd] Armenteros in de zomer naar Anderlecht

Frank (franklop)

Samuel Armenteros verruilt Heracles Almelo voor Anderlecht. Dat meldt De Telegraaf woensdag. De aanvaller vertrekt volgens de krant in principe komende zomer naar Brussel, maar mogelijk gaat Anderlecht-trainer John van den Brom proberen de 22-jarige Zweed deze maand al in te lijven.

"Anderlecht is een prachtige club met een trainer die me graag wil hebben", zegt Armenteros, die naar verluidt in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax stond. De oud-voetballer van sc Heerenveen zou zich tot medio 2016 aan de Belgisch landskampioen verbinden.

De Heraclieden zijn momenteel op trainingskamp in Turkije. Armenteros tekent volgens de krant bij Anderlecht als hij daarvan is teruggekeerd en de medische keuring heeft doorstaan.

Heracles, dat vrijdag een oefenduel speelt tegen Anderlecht, was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Update 10.27 uur

Samuel Armenteros maakt komende zomer de overstap naar Anderlecht, dit bevestigde Heracles Almelo zojuist. De aanvaller tekent bij Anderlecht een contract tot 2016. Armenteros moet nog wel een medische keuring ondergaan in Brussel.

"Anderlecht is een grote club, mooi om te mogen spelen. Ze spelen veel grote wedstrijden en doen mee om de titel. Dat is voor mij een mooie kans om te groeien. Ik heb met trainer John van den Brom gesproken en daar sprak veel vertrouwen uit. Hij wil mij er heel graag bij hebben. Anderlecht is een grote club. De kans om zo'n stap te mogen maken komt niet elke dag voorbij", luidde de reactie van Armenteros.