[Copa] Valencia wint wederom van Osasuna

Boris (borisz)

Valencia heeft dinsdagavond met 2-1 gewonnen van Osasuna. In het eigen Mestalla verdedigde de thuisploeg al een 2-0 voorsprong.

Valencia heeft de volgende ronde van de Copa del Ray gehaald ten koste van Osasuna. Osasuna had vooraf de zware taak om een achterstand goed te maken, nadat ze in eigen huis al met 2-0 waren verslagen. Toch begon de ploeg redelijk voorzichtig aan de wedstrijd en werden er weinig kansen gecreërd in het eerste half uur.

Valencia gooide de wedstrijd eigenlijk al op slot na 34 minuten spelen. Een prachtige vrije trap van Alberto Costa trof doel. De bal verdwijnt in de bovenhoek. Niet veel later staat het echter weer gelijk. Llorente, die totaal niet in de wedstrijd zat, dribbelt wat buiten het strafschopgebied en schiet genadeloos in de linkerhoek. Twee prachtige doelpunten in een verder saaie eerste helft.

Ook na rust brengt de wedstrijd niet het bekerspektakel waarop werd gehoopt. Osasuna heeft het betere van het spel, maar zien de bal niet in het doel verschijnen. In de laatste seconde van de wedstrijd weet Robert Soldado nog wel te scoren voor Valencia, waardoor ze definitief door zijn.