[League Cup] Finale lonkt voor stuntploeg Bradford

Frank (franklop)

Bradford City heeft een plaats in de finale van de League Cup binnen handbereik. De middenmoter uit de Engelse vierde divisie zorgde in de eerste halve finale voor een stunt door Aston Villa met 3-1 te verslaan. Bradford kan zich daardoor over twee weken tijdens de return in Birmingham zelfs een kleine nederlaag veroorloven.

Bradford schakelde op weg naar de halve finale al gerenommeerde clubs als Arsenal en Wigan Athletic uit. Ook Aston Villa, de nummer zestien van de Premier League, liet zich afbluffen en kwam door toedoen van Nahki Wells en Rory McArdle op een 2-0 achterstand. Andreas Weimann zorgde nog wel voor de aansluitingstreffer, maar in de voorlaatste minuut herstelde Carl McHugh de marge van twee goals.

De andere finalist moet komen uit de ontmoeting tussen Chelsea en Swansea City. Deze clubs werken woensdag in London hun eerste wedstrijd af.

In Italië was er bekersucces voor Lazio. De Romeinen bereikten de halve finale door Catania met 3-0 te verslaan. Hernanes scoorde twee keer, Stefan Radu was de andere doelpuntenmaker. De overige kwartfinales worden de komende anderhalve week gespeeld.


Finale lonkt voor stuntploeg Bradford (Foto: Novum)