AZ blokkeert Parma-gelden Feyenoord

Maarten (rubbereend)

AZ heeft maandag beslag gelegd op een deel van de transfersom die Feyenoord betaald aan Parma voor het aantrekken van aanvaller Graziano Pellè. De Alkmaarders verkochten de Italiaanse aanvaller in 2011 aan Parma, maar kregen nog niet de volledige tranfersom betaald. Een bedrag van een miljoen euro staat nog open.

AZ heeft maandag een conservatoir derdenbeslag onder Feyenoord gelegd. Door de beslaglegging worden de Rotterdammers verboden om gelden tot het bedrag dat AZ tegoed heeft, over te maken aan Parma. Dit heeft de voorzieningenrechter in Rotterdam bepaald.

"Door deze beslaglegging heeft AZ meer zekerheid gekregen over de betaling van het totale geldbedrag dat met de transfer van Pellè naar Italië was gemoeid", zegt algemeen directeur Toon Gerbrands op de site van de Alkmaarders.

"Zodra wij door de instanties in het gelijk zijn gesteld in 'de zaak Pellè', kunnen wij het bedrag eventueel via Feyenoord opeisen. De beslaglegging heeft geen negatieve gevolgen voor Feyenoord", aldus Gerbrands. Pellè groeide dit seizoen uit tot publiekslieveling bij Feyenoord. De huurling ondertekende zaterdag een vierjarig contract in Rotterdam-Zuid.