[Primera División] Atlético laat zonder Falcao punten liggen

Niels (DerMeister)

Atlético Madrid heeft op bezoek bij Real Mallorca twee punten verspeeld. De nummer twee van de ranglijst zag de thuisploeg in de slotfase de gelijkmaker scoren (1-1).

De grote afwezige bij Atlético Madrid was clubtopscorer Radamel Falcao. De Colombiaan was net als Arda Turan geschorst. Het gemis van de sterren werd gevoeld bij Los Rojiblancos. Adrian Lopez en Diego Costa konden de leegte niet opvullen in de frontlinie. Toch leek Atlético te ontsnappen op Mallorca.

Vlak voor tijd kwamen de Madrilenen aan de leiding op de Balearen. Raúl Garcia schoot van dichtbij raak, waarna Atlético de voorsprong wilde verdedigen in een grimmige slotfase. Tot groot ongenoegen van trainer Diego Simeone gaf zijn ploeg de voorsprong toch uit handen. Mallorca kwam drie minuten voor tijd op 1-1.

Invaller Kevin passeerde doelman Thibaut Courtois en bezorgde de eilandbewoners een punt. In de extra tijd liepen de gemoederen nog even op in ONO Estadi. Diego Costa ontsnapte aan een rode kaart. Atlético mocht uiteindelijk nog gelukkig zijn met een punt. Een vrije trap van Giovani dos Santos ging via de paal naast.

De achterstand op Barcelona loopt door de remise op tot elf punten. Nummer drie Real Madrid ziet het gat met stadgenoot Atlético slinken tot vijf punten.