[BDO WK] Dekker wint double dutch

Tom (Nappie-Oleon)

De enige volledig Nederlandse eerste-ronde-partij op de Lakeside is gewonnen door Jan Dekker. Hij versloeg in vijf sets zijn leeftijdsgenoot Jeffrey de Graaf.

De als zevende geplaatste Dekker had in de eerste twee sets meer moeite met zichzelf dan met zijn tegenstander. Slordig finishen kostte hem de tweede set, waarin De Graaf goed omging met de kansen die hij kreeg. Halverwege de wedstrijd schoten bij beide heren de gemiddelden omhoog. Beiden tekenden de ene maximum score na de andere aan, Double Dekker was zelfs even dicht bij een negendarter.

Bij 2-2 in sets plaatste De Graaf met een 11-darter meteen een break. Toen beide Nederlanders daarna hun eigen leg behielden mocht De Graaf verrassend voor de wedstrijd gooien. Hij faalde echter de dubbel te vinden en toen was Dekker er meteen bij om dit te bestraffen: 2-2.  In de daaropvolgende twee legs leek De Graaf meer bezig te zijn met zijn gemiste matchdart dan met het vinden van de triple twintig. Met nog een fraaie finish van 150 maakte Jan Dekker een einde aan de wedstrijd.

In de tweede ronde komt Dekker uit tegen de Engelsman Gary Thompson.