[FA Cup] Villa verder, Fulham en QPR op herhaling

Boris (borisz)

Aston Villa heeft de zorgen van de Premier League even vergeten. The Villans klopten Ipswich Town in de FA Cup. Andere clubs uit de hoogste afdeling gaan op herhaling.

Aston Villa verkeert in de competitie in een bijzonder slechte vorm. De ploeg van Paul Lambert kreeg de ene na de andere (grote) nederlaag om de oren. In de FA Cup rechtte Villa de rug. In Birmingham werd Ipswich Town met 2-1 geklopt. Ipswich kwam nog op voorsprong op Villa Park. Michael Chopra scoorde de openingstreffer. Villa wist via Darren Bent en invaller Samuel Weimann de achterstand ongedaan te maken en door te bekeren.

Martin Jol en Fulham moeten nog aan de bak om de vierde ronde van het Engelse bekertoernooi te bereiken. De Londenaren wisten zich geen weg te banen langs Blackpool. De bezoekers kwamen op voorsprong op Craven Cottage. Ludovic Sylvestre leek Blackpool aan een stunt te helpen, maar oudgediende Giorgos Karagounis redde het vege lijf van Fulham (1-1). The Cottagers moeten op bezoek bij Blackpool alsnog zien te overleven.

Queens Park Rangers stuntte deze week nog met een zege bij Chelsea, maar in de FA Cup kwam de ploeg van Harry Redknapp niet langs West Bromwich Albion. QPR leek lange tijd op weg naar uitschakeling. Shane Long schoot WBA tien minuten voor tijd aan de leiding. In de absolute slotfase voorkwam oud-international Kieron Dyer eliminatie. Sunderland en Wigan Athletic moeten ook nog op herhaling. Reading won van Crawley Town.