Nuytinck: "Anderlecht is de beste ploeg"

Maarten (rubbereend)

Bram Nuytinck gaat dit seizoen met Anderlecht voor de landstitel in België. De oud-speler van NEC weet dat de ploeg van John van den Brom een goede kans maakt.

Anderlecht gaat soeverein aan kop in België. "In het begin liep alles nog een beetje moeizaam", zegt Nuytinck tegen Voetbal International. Toch is de voorsprong op SV Zulte Waregem, dat tweede staat, al acht punten. "De eerstkomende maand is zó belangrijk. Drie punten pakken tegen Zulte zou fantastisch zijn. We zullen ons eigen aanvallende spel spelen, net als altijd. Zeker thuis moeten we het laten zien."

"We zijn op dit moment de beste ploeg van België. Dat we kampioen worden hoor je me zeker niet zeggen. We moeten ons huidige spel gewoon voortzetten", aldus de verdediger, die weet dat het puntenaantal na dertig wedstrijden wordt gehalveerd in de strijd om de titel. "Dat is wel jammer. Dan spelen we tegen de goede ploegen om het kampioenschap. RC Genk, Club Brugge en Zulte Waregem zijn moeilijke tegenstanders. Het is jammer."

"Maar we weten dat het zo is. Die duels zijn daarom heel belangrijk", verklaart Nuytinck, die met Anderlecht in de Champions League niet overleefde. "Dat we in Europa uitgeschakeld zouden worden, had ik eigenlijk niet verwacht. We hadden van Zenit Sint-Petersburg thuis met 1-0 gewonnen en stonden derde, één punt achter AC Milan. Alles was nog open. Dat we het alsnog weggaven was zeker wel balen, ja."