Maher: "AZ houdt zich niet aan afspraak"

Boris (borisz)

Adam Maher aast op een transfer naar PSV. De 19-jarige middenvelder meent dat AZ zich niet aan eerder gemaakte afspraken houdt.

PSV hoopt Maher deze winter nog over te nemen en de speler zelf ziet een overstap ook wel zitten. "Ik zie een overgang naar PSV als een grote sportieve vooruitgang. Ik hoop dat AZ mij deze kans niet ontneemt, omdat ze per se de hoofdprijs willen ontvangen", zegt Maher tegen Algemeen Dagblad.

De Alkmaarse club is Maher verschuldigd om medewerking te verlenen. "Ik heb jaren in de jeugd gespeeld en tal van aanbiedingen van buitenlandse clubs afgeslagen. Nadat de transfer afgelopen zomer niet doorging, heb ik mij voor honderd procent ingezet. Ook al was ik daar teleurgesteld over en speelde ik soms niet op mijn favoriete positie achter de spits", vervolgt de middenvelder zijn relaas.

PSV maakte inmiddels al aanstalten om Maher over te nemen, maar AZ houdt de boot vooralsnog af. "Zij hebben zich niet gehouden aan de afspraken die ik met ze maakte, toen ik onlangs mijn contract opwaardeerde. AZ zou me direct op de hoogte brengen, als er belangstelling voor me zou komen. Dat hebben ze in dit geval niet gedaan."