[Upd] Pellè definitief van Feyenoord

Frank (franklop)

Feyenoord hoopt Graziano Pellè ook na dit seizoen te behouden. De Rotterdammers zijn momenteel in gesprek met diens Italiaanse werkgever AC Parma. De Telegraaf meldt zaterdag dat Feyenoord in gesprek is met de Italiaanse club over een langer verblijf van de spits. Pellè wordt momenteel gehuurd van Parma en doet het boven ieders verwachting in Rotterdam-Zuid.

In veertien competitiewedstrijden wist de aanvaller veertienmaal te scoren. Technisch directeur Martin van Geel laat aan het dagblad weten dat hij niets kwijt kan over de situatie. "Ik moet daarover op dit moment zwijgen. Ik kan er geen enkel commentaar op geven, hoe graag ik dat ook zou willen", aldus de bestuurder.

Pellè stond in het verleden onder contract bij AZ, maar in Alkmaar wist de spits nooit potten te breken. Sinds zijn (tijdelijke) transfer naar De Kuip lijkt de aanvaller echter als herboren en rijgt hij de doelpunten aan elkaar.

Update 12.23 uur

Graziano Pellè is definitief speler van Feyenoord. Op de officiële website maken de Rotterdammers de transfer wereldkundig. De spits tekende een contract voor vier jaar.

In de loop van zaterdagochtend werden de laatste plooien in de onderhandelingen gladgestreken, waarna technisch directeur Martin van Geel zich zeer verheugd toonde met de overeenkomst. "Met Graziano hebben we een uitstekende spits voor langere termijn aan ons weten te binden", aldus Van Geel.

Ook Pellè zelf is in de wolken met zijn definitieve overstap. "Het is geen geheim dat ik het hier ontzettend naar mijn zin heb. Ik voel heel veel vertrouwen bij Feyenoord. Voetballend gezien kunnen we tevreden zijn over wat we tot nu toe dit seizoen hebben laten zien en ook privé ben ik erg gelukkig in Rotterdam."

"Het is heel mooi dat ik ook de komende jaren deel uit kan blijven maken van deze geweldige club.", besluit de Italiaanse aanvaller.