[NK sprint] Broertjes Mulder tegen elkaar op 500 meter

Frank (franklop)

De broertjes Ronald en Michel Mulder zullen morgen op eerste 500 meter bij het Nederlands kampioenschap sprint tegen elkaar rijden. Dat heeft de loting vandaag uitgewezen. Ze rijden tegen elkaar in de elfde rit, terwijl regerend kampioen Stefan Groothuis in de daarop volgende en laatste rit tegen Jan Smeekens rijdt.

Op de 1000 meter rijdt Groothuis, die door ziekte bij het Nederlands kampioenschap zich niet plaatste voor de eerste wereldbekercyclus, ook in de slotrit. Hij treft dan Kjeld Nuis. In de rit daarvoor rijden Mark Tuitert en Pim Schipper, terwijl in de tiende rit Sjoerd de Vries en Hein Otterspeer rijden.

Bij de vrouwen komt Annette Gerritsen op de 500 meter uit in de achtste rit tegen Anice Das. Thijsje Oenema, nummer twee van vorig jaar, rijdt in de negende rit, terwijl uittredend kampioen Margot Boer in de slotrit tegen Lotte van Beek rijdt.

Op de 1000 meter rijdt Van Beek in de achtste rit tegen Ireen Wüst en komt Marrit Leenstra uit tegen Natasja Bruintjes. De slotrit gaat tussen Gerritsen en Laurine van Riessen. Het NK sprint wordt morgen en zondag verreden in Groningen.