Overtoom: "Ivoorkust wint de Afrika Cup"

Niels (DerMeister)

Willy Overtoom, aanvaller van Heracles Almelo, werd met Kameroen in de laatste kwalificatieronde van de African Cup of Nations uitgeschakeld door Kaapverdië. FOK!sport nam contact met hem op en vroeg de speler naar zijn voorspellingen voor de komende editie van het Afrikaanse eindtoernooi.

Overtoom denkt dat Ivoorkust, het land van onder meer Wilfried Bony, Didier Drogba en Yaya Touré, de grootste kans maakt om de eindoverwinning te grijpen. "Ivoorkust is momenteel gewoon het sterkste land", liet Overtoom aan FOK!sport weten.

Marokko kan volgens de Heraclied de grootste verrassing van het toernooi worden. De Leeuwen van de Atlas treden tijdens de African Cup of Nations onder meer met Mounir El Hamdaoui, Oussama Assaidi en Karim El Ahmadi aan. "Marokko gaat denk ik voor een verrassing zorgen. Zij hebben de laatste jaren minder gepresteerd en zijn daardoor hongerig naar een goed resultaat."

Overtoom, die het toernooi overigens zelf grotendeels via de televisie gaat proberen te volgen, hoopt ook zelf ooit nog eens te schitteren tijdens de African Cup of Nations. "Ik ga nergens van uit, maar ik hoopt ooit op het toernooi aanwezig te zijn", liet hij weten. "En dan hoop ik inderdaad ook goed te spelen!"

Wil je meer weten over de Afrika Cup? FOK!sport schreef een uitgebreide voorbeschouwing.


Overtoom tegenover FOK!sport: "Ivoorkust wint Afrika Cup" (Foto: Pro Shots)