McClaren wil selectie inkrimpen

Redactie

FC Twente-trainer Steve McClaren sluit niet uit dat zijn selectie na het sluiten van de transfermarkt een stuk kleiner is. De Engelsman wil zijn spelersgroep inkrimpen.

"De club wil dat ook", zegt McClaren in De Telegraaf. "Voor de winterstop hadden we een brede selectie nodig, omdat we 34 officiële duels speelden. Na de winterstop zijn dat er nog maar zestien. Dan krijg je een situatie waarin spelers gefrustreerd raken. Dat is geen gezonde situatie."

Tim Cornelisse, Denny Landzaat, Nicky Kuiper en Peter Wisgerhof mogen vertrekken. Laatstgenoemde heeft echter geen haast. "Ik wil eerst horen wat de club precies voor plannen met me heeft. In principe wil ik het seizoen afmaken bij FC Twente, al kan er altijd iets interessants voorbijkomen natuurlijk", aldus Wisgerhof.

McClaren wil de tweede seizoenshelft in met enkel gemotiveerde spelers. "Als wij voor de titel willen gaan, moet de mentaliteit van elke speler in de selectie top zijn. Dat geldt voor de nummers één tot en met éénentwintig. Als spelers moeite hebben met het accepteren van hun positie, dan is dat slecht voor het teamproces en kunnen die spelers beter vertrekken."