Feyenoord ton rijker na debuut Aké

Stefan (sportfreak)

Feyenoord profiteert van de stormachtige ontwikkeling die Nathan Aké doormaakt. De middenvelder, deels opgeleid in Rotterdam, maakte zaterdag zijn debuut bij Chelsea.

Aké kwam vlak voor tijd binnen de lijnen bij het competitieduel met Norwich City. Dat was voor Feyenoord een welkom kerstcadeau, liet algemeen directeur Eric Gudde weten op de nieuwjaarsreceptie van de club. "Soms wordt de club toch nog wijzer van een speler die, in onze ogen, te vroeg het Feyenoord-nest verlaat. Het debuut van welgeteld één minuut van Nathan Aké bij Chelsea in de uitwedstrijd tegen Norwich op tweede kerstdag leverde Feyenoord honderdduizend euro op", bevestigde Gudde.

Feyenoord draaide op sportief en financieel gebied een goed jaar, maar de hand blijft voorlopig op de knip. "Echter, er is wel degelijk weer enige ruimte voor investeringen in cruciale zaken die ons direct helpen sportief beter te presteren", aldus Gudde. "In deze winter- dan wel de zomer-transferwindow zijn er bescheiden mogelijkheden om een transfer te realiseren. Bescheiden, omdat het verdere financiële herstel en een veilige liquiditeitspositie eerste prioriteit blijft."