FOK! wat een weer...Zacht en overwegend bewolkt

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! Het jaar is alweer kletsnat begonnen, want rond de jaarwisseling viel er op veel plaatsen 15 tot 25 millimeter regen. Alleen in het zuidoosten verliep de jaarwisseling wat droger. Overdag was het juist daar bewolkt en regenachtig, terwijl er elders in het land opklaringen voorkwamen. Later vielen er nog wel enkele buien.

Vandaag komt er vrij veel bewolking voor en tegen de avond valt er in het westen alweer wat regen. Als de zon nog even doorbreekt zal dat alleen in de ochtend nog het geval zijn. De wind komt uit een westelijke richting en neemt later op de dag toe naar vrij krachtig in het binnenland en tot hard aan zee. Ook is het weer erg zacht met temperaturen die rond de 8 graden zullen liggen. De komende dagen neemt de kans op neerslag af, maar lijkt het wel overwegend bewolkt te blijven. Kouder weer is ook op dit moment nog steeds niet aan de orde.

Koud weer vinden we wél op de Balkan waar het in de nacht plaatselijk afkoelt tot -20 graden en soms nog wat lager. Heel erg nat was het de laatste weken in het noordwesten van Spanje waar er op een paar plaatsen bijna net zoveel regen viel als dat er bij ons normaal in tien maanden valt.

Nederland
:Meer weer op FOK!

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Mooie wolkenluchtqltel maakte deze foto in de omgeving van Goch en dat is in Duitsland. We zien heel fraai de wegtrekkende bewolking van het front dat in een groot deel van Europa veel regen heeft gebracht.