[Premier League] Simpele zege United, twee goals Van Persie

Boris (borisz)

Manchester United blijft stevig bovenaan staan in de Premier League. De club van trainer Alex Ferguson boekte uit bij Wigan Athletic een simpele 4-0 zege. Robin van Persie nam met zijn vijftiende en zestiende doelpunt van het seizoen de helft van de productie voor zijn rekening. De andere goals kwamen op naam van Javier Hernandez.

Nadat Hernandez de score had geopend, maakte Van Persie er op slag van rust 0-2 van. De topscorer van de Premier League kapte verdediger Ivan Ramis uit en stuurde bal mooi in de verre hoek. Op aangeven van Danny Welbeck bepaalde de Nederlander twee minuten voor tijd de eindstand op 0-4. Bij Wigan mocht Ronnie Stam diep in de tweede helft invallen.

Manchester City liet de achterstand van zeven punten op de rivaal niet verder oplopen. Stoke City werd in het Etihad Stadium met 3-0 verslagen en zag daarmee een eind komen aan een ongeslagen reeks van tien wedstrijden. Tegenvaller voor City was het uitvallen van Sergio Agüero met een hamstringblessure.

Tottenham Hotspur steeg naar een voorlopige derde plaats door met 3-1 van Reading te winnen. Chelsea kan die positie woensdag bij een zege op QPR weer overnemen. Martin Jol boekte met Fulham een 2-1 zege bij West Bromwich Albion. West Ham United won met dezelfde cijfers van Norwich City. Swansea City sleepte dankzij een treffer van Danny Graham in blessuretijd een gelijkspel uit het vuur tegen Aston Villa: 2-2.


Simpele zege United, twee goals Van Persie (Foto: Novum)