[Premier League] Fulham doet goede zaken tegen West Brom

Boris (borisz)

Fulham is het nieuwe jaar goed begonnen. De ploeg van manager Martin Jol wist het uitduel bij West Bromwich Albion met 1-2 te winnen.

Om niet in de gevarenzone te geraken was een driepunter voor Martin Jol's Fulham eigenlijk een must. De Hagenaar had zijn ploeg dan ook aanvallende impulsen gegeven en startte met Dimitar Berbatov en Bryan Ruiz in de aanval tegen het verrassend goed presterende West Bromwich Albion.

De eerste helft leverde een gelijkwaardig spelbeeld op. Fulham kreeg aanvankelijk de beste kansen, maar halverwege het eerste bedrijf kroop West Brom steeds meer uit de schulp. Grote kansen leverde dit vooralsnog niet op, maar het overwicht was voor de thuisploeg op The Hawthorns. De 0-1 van Berbatov kwam dan ook uit de lucht vallen, maar de knappe actie van Ashkan Dejagah verdiende een dito afronding.

Na rust wist West Brom dat het moest komen en de ploeg van Steve Clarke kwam dan ook ijzersterk de kleedkamer uit. Romelu Lukaku wist vier minuten na de pauze voor de gelijkmaker te tekenen, na goed voorbereidend werk van Billy Jones aan de rechterkant. Aan deze treffer hing een luchtje van buitenspel, maar scheidsrechter Mike Dean keurde het doelpunt goed.

Ondanks dat de thuisploeg via Lukaku en Chris Brunt bijna op voorsprong kwam, was het opnieuw Fulham dat West Brom wist te verrassen. Een dieptepass van Bryan Ruiz werd op waarde geschat door Alexander Kacaniklic, die de te vroeg uitgekomen Ben Foster simpel wist te passeren; 1-2. The Baggies oefenden vervolgens enorme druk uit op het doel van David Stochdale, maar Fulham hield tot het einde stand.

Door de uitslag kan Fulham weer naar boven kijken en proberen aan te haken bij de middenmoot. West Brom loopt kans juist af te dalen naar deze middenmoot, afhankelijk van de overige resultaten op Nieuwjaarsdag.