Murray beter voorbereid op 2013

Rosario

Andy Murray heeft het gevoel dat hij beter voorbereid is op het nieuwe tennisseizoen dan in voorgaande jaren. De Schot put veel vertrouwen uit het winnen van Olympisch goud in eigen land en het behalen van de felbegeerde titel op een Grand Slam bij de US Open.

"Ik ben de afgelopen jaren telkens zo dichtbij geweest maar ik wist die laatste horde nooit te nemen," aldus de nummer drie van de wereld. "Nu het me wel gelukt is, hoop ik dat ik voortaan beter om kan gaan met de [druk van finales]."

Murray begint het seizoen als de nummer één geplaatste speler op de Brisbane Open. Dat toernooi is een voorbereiding op de Australian Open, die op 14 januari begint. In 2012 verloor hij op dat toernooi in de halve finale in vijf sets van de latere winnaar Novak Djokovic.

"Ik ben tegenwoordig veel rustiger een paar weken voor een Grand Slam", vervolgt Murray. "Ik heb me goed voorbereid in Miami en hoop hier in Brisbane een goed resultaat neer te zetten."

Ook coach Ivan Lendl heeft een positief effect op de gemoedsrust van de US Open-winnaar. "Ivan heeft ongeveer hetzelfde als ik meegemaakt", refereerde Murray naar de vier verloren Grand Slam-finales van Lendl voordat hij zijn eerste wist te winnen. "Dat helpt wel. Hij heeft me veel tips gegeven om om te gaan met de dingen die erbij komen kijken als je grote toernooien wint."