Blatter kritisch op ontwikkeling MLS

Boris (borisz)

FIFA-president Sepp Blatter heeft zich kritisch uitgelaten over de ontwikkeling die de MLS doormaakt. Volgens de Zwitser gaat het allemaal te langzaam.

Voetbal is in de Verenigde Staten nog altijd een ondergewaardeerde sport, meent Blatter. Zeker als je de sport vergelijkt met bijvoorbeeld, basketball, baseball en American football. "Ik dacht dat het een kwestie van tijd zou zijn", zegt Blatter tegen Al Jazeera. "In 1994 werd het WK in de VS gehouden, maar achttien jaar later is het voetbal nog steeds niet aangehaakt."

Volgens Blatter komt dit met name door de hoogste afdeling in het Amerikaanse voetbal, de Major League Soccer (MLS). "Er is geen sterke competitie in de VS. Ja, je hebt de MLS, maar geen sterke competitie die door de Amerikaanse samenleving wordt erkend."

Ook de erkenning uit Europa blijft vooralsnog weg. "Ze moeten zich aanpassen aan de speelkalender van Europa. Als ze dat doen, kan de MLS succesvol worden. Ik heb verschillende keren met mensen gesproken in de VS, ook toen ik nog secretaris-generaal was, maar er is in al die jaren niks veranderd."