Leeftijdstest verdachte groepsverkrachting India

anoniem_22072019025900

Een bottest moet uitwijzen of een van de verdachten van de gewelddadige groepsverkrachting van een jonge Indiase vrouw minderjarig is. Blijkt hij inderdaad beneden de 18 jaar, dan hangt hem niet, zoals zijn vijf kompanen, de doodstraf boven het hoofd. Dat heeft de Indiase politie dinsdag laten weten.

De aanklacht tegen het zestal wordt donderdag ingediend. Ze staan terecht voor de ontvoering en groepsverkrachting van en moord op een 23-jarige studente fysiotherapie. De jonge vrouw werd twee weken geleden in een rijdende stadsbus in de hoofdstad New Delhi zo toegetakeld, dat ze zaterdag aan haar verwondingen bezweek. Justitie voert volgens de Indiase pers zo'n dertig getuigen op en het strafdossier zou inmiddels meer dan duizend bladzijden tellen.

Duizenden woedende Indiërs gingen de afgelopen dagen de straat op om een harde aanpak van geweld tegen vrouwen en de doodstraf voor de zes verdachten te eisen. De protesten hielden dinsdag aan. Het Indiase leger en partijleider Sonia Gandhi van de regerende Congrespartij zegden maandag hun nieuwjaarsfeesten af.