[Upd] Auto rijdt in op groep mensen

In het Friese dorp Raard is rond 1 uur dinsdagnacht een auto op een groep mensen ingereden. Hierbij zouden meerdere gewonden zijn gevallen.

Het ongeluk vond plaats aan de Tange in het Friese dorp. Hulpdiensten zijn in grote getalen aanwezig. Volgens eerste berichten zouden er zeker 14 gewonden zijn gevallen, waaronder drie tot vier zwaargewonden.

Op de plaats van het ongeluk zou een vreugdevuur zijn, waar tientallen mensen zich hadden verzameld. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Update 02.44 uur
De woordvoerder van de Politie Friesland laat weten dat het dorpshuis van Raard wordt ingericht als opvanglocatie. Het lijkt er in eerste instantie op dat de oorzaak een ongeval is, maar er wordt nog onderzoek verricht.

Update 03.08 uur
Het is nog niet duidelijk of zich onder de gewonden kinderen bevinden. Volgens de politie lijkt er geen sprake van opzet te zijn. "Zo'n 40 mensen stonden bij de ingang van het dorp, op de Tange, te kijken naar een nieuwjaarsvuur. Daar is de bestuurder op ingereden". De bestuurder is naar het politiebureau meegenomen voor verhoor.

Er zijn inmiddels medische eenheden uit Amsterdam en Groningen gearriveerd die ter plekke medische ingrepen kunnen verrichten. De eerste gewonden zijn inmiddels al naar het ziekenhuis gebracht, aldus de politie. In het dorpshuis van Raard, dat in de buurt ligt van Dokkum, worden mensen uit de groep en getuigen opgevangen.

Update 05.01 uur
Inmiddels is gebleken dat er 17 gewonden zijn gevallen, waarvan drie zwaargewond.  Volgens de politie is er sprake van een ongeval en was er geen alcohol in het spel.

Onder de gewonden bevinden zich geen kinderen. ,,Zo'n 40 mensen stonden bij de ingang van het dorp, op de Tange, te kijken naar een nieuwjaarsvuur. Daar is de bestuurster op ingereden''. De vrouw is meegenomen voor verhoor. Over de leeftijd en woonplaats van de automobiliste wilde de politie nog niets zeggen.

De gewonden zijn inmiddels naar ziekenhuizen in Groningen, Leeuwarden, Dokkum en Drachten gebracht. Twee konden op eigen gelegenheid bij een ziekenhuis komen voor nadere controle.