Blokhuijsen zet vraagtekens bij actie TVM-ploeg

Peterselieman

Jan Blokhuijsen werd vandaag bij het NK Allround in Heerenveen tweede achter Sven Kramer. Tussen de twee TVM-teamgenoten zat voor de afsluitende tien kilometer slechts 0,64 seconden. Kramer breidde deze voorsprong op de slotafstand iets uit, tot ontevredenheid va Blokhuijsen.

Opmerkelijk was dat beide rijders op de kruising elkaars rondetijden konden zien, terwijl normaal gesproken in rechtstreekse gevechten deze zoveel mogelijk voor de concurrent verborgen worden. Kramer kon hierdoor tot driemaal toe de door Blokhuijsen ingezette aanval afslaan en zijn voorsprong in de race behouden.

Na afloop verklaarde Kramer dat het tonen van de rondetijden afgesproken werk was, iets wat leidde tot een verbaasde blik bij Blokhuijsen. "Ik zag ook dat Sven mijn rondetijden kon zien. Dat was niet de afspraak. Of dit fair play is? Nou, vanuit mijn perspectief bekeken, krijgt hij te veel informatie. En dit is niet de eerste keer. Het is ook al eens bij een WK voorgekomen en onlangs nog bij het EK allround in Budapest. Of ik hier intern werk van ga maken? Daar ga ik nog eens over nadenken."