'Veel interesse voor Finnbogason'

Niels (DerMeister)

Alfred Finnbogason verruilde afgelopen zomer het Belgische Sporting Lokeren voor sc Heerenveen. De IJslandse spits vond snel zijn draai in Friesland en wist tot dusver al veertien doelpunten te scoren. Volgens zijn zaakwaarnemer kan Finnbogason nu al rekenen op veel interesse van andere clubs.

"Er zijn clubs geïnteresseerd in Finnbogason en dat is altijd het geval als spelers het goed doen in de Eredivisie", aldus zaakwaarnemer Magnús Magnússon tegenover SoccerNews. Hij wilde niet laten weten om welke ploegen het zou gaan. De 23-jarige Finnbogason is zelf nog niet bezig met een transfer. "Zijn doel is om het goed te blijven doen en doelpunten te scoren voor Heerenveen."

"Maar natuurlijk zou hij blij zijn als hij de kans zou krijgen bij een grote club in Europa, die regelmatig in de Champions League speelt. Ons plan is echter dat hij het seizoen hier afmaakt en daarna de mogelijkheden bekijken", vervolgt Magnússon van het IJslandse agentschap Total Football. Dit agentschap behartigt ook belangen van onder meer N.E.C.-middenvelder Victor Pálsson en de topscorer van Denemarken Aron Jóhansson (AGF Aarhus).