Oud-geldschieter legt beslag op merknaam Doornbos

Peterselieman

De vete tussen autocoureur Robert Doornbos en zijn voormalige sponsor Harry Muermans blijft voorduren. Zakenblad Quote meldt vrijdag dat Muermans beslag laat leggen op het woord- en beeldmerk Bobby D. Doornbos en Muermans liggen al jaren met elkaar overhoop. De zakenman eist nu een bedrag van een miljoen euro.

Het beslag op het merk Doornbos volgt op het terugdraaien van een door Muermans aangevraagd faillissement van een BV van Doornbos eind oktober. Het gerechtshof in Den Haag kwam daartoe af omdat Muermans de enige schuldeiser was, wat wettelijk gezien onvoldoende is voor een faillissement.

Doornbos en Muermans moesten daarna met elkaar tot een oplossing komen, maar dat is niet gebeurd, vertelt de door Muermans ingeschakelde zakenman Tjerko Jurgens in een mail aan Quote. "Ondanks dat Doornbos aangegeven heeft om met Muermans in gesprek te gaan (2x) en dit niet is nagekomen, is er beslag gelegd op de merkrechten van Doornbos met het oogpunt tot veilen in februari."

Doornbos vindt het een merkwaardige gang van zaken. "Dit slaat nergens op", reageert hij tegenover Quote. "Maar goed, het is Harry's manier van zakendoen. Ik heb de zaak in Almelo al gewonnen, en ik weet zeker dat het goed komt, ook in hoger beroep. Dit doet me geen pijn." Doornbos verwijst daarbij naar het uiteindelijk afgewende faillissement.

De huidige claim van een miljoen euro is slechts een deel van het geschil tussen Muermans en Doornbos. In een andere zaak eist de zakenman een bedrag van elf miljoen euro aan geleende sponsorgelden terug.

Doornbos was tijdens zijn loopbaan onder meer testrijder bij Red Bull. Voor die renstal kwam hij drie keer uit in de Formule 1. Een jaar eerder was hij actief bij Minardi.