Kluivert: "Barça te sterk voor Milan"

Niels (DerMeister)

Voormalig spits Patrick Kluivert denkt dat het voor AC Milan erg moeilijk gaat worden om Barcelona te verslaan in de Champions League.

De twee Europese grootmachten werden aan elkaar gekoppeld tijdens de loting voor de achtste finales. Kluivert, voormalig spits van beide clubs, ziet Barcelona als zware favoriet voor de ontmoeting. Op 20 februari is de eerste wedstrijd in Milaan, op 12 maart volgt de return in Barcelona.

"Barça zit op een geheel ander niveau", vertelde de assistent-bondscoach van Oranje aan Mundo Deportivo. "Ze zijn de absolute favoriet voor de Champions League en er zou wel iets ernstigs moeten gebeuren, willen ze niet van Milan winnen."

"Milan heeft wel een erg goed team en de Italiaanse competitie is zwaar. Maar Barça heeft te veel kwaliteit voor ze en dat zou ik over elk team zeggen. Milan verloor twee belangrijke spelers met Thiago Silva en Zlatan Ibrahimovic, terwijl Barcelona dezelfde winnende structuur heeft als onder Pep Guardiola."

"Ze spelen zelfs nog met dezelfde basis als onder Frank Rijkaard, wat ook mijn laatste jaar bij de club was." Kluivert zelf speelde in 1997/98 bij Milan en vervolgens van 1998 tot 2004 bij Barcelona.