Doden door drugsgeweld Mexico

Redactie

Gewapende lieden hebben woensdag een bergdorp in de Mexicaanse deelstaat Sinaloa bestormd. Negen mannen werden doodgeschoten en hun lichamen werden op een sportveld gedumpt. Dat hebben de autoriteiten gezegd.

Vermoed wordt dat de aanval voortkomt uit een ruzie tussen de twee machtigste drugskartels in de deelstaat; het Sinaloa-kartel dat onder leiding staat van Joaquin 'El Chapo' Guzman en het Zetas-kartel, een drugskartel dat is opgericht door ex-leden van het elitekorps van het Mexicaanse leger.

Volgens het openbaar ministerie van Sinaloa werd de aanval uitgevoerd toen de negen slachtoffers aan het kerstdiner zaten. De aanvallers omsingelden de mannen en openden vervolgens het vuur. Een slachtoffer werd met een machete onthoofd. Daarna werden de negen lichamen op een sportveld achtergelaten.

Ook in het zuiden van Mexico woedt een strijd tussen rivaliserende drugskartels. Sinds zondag zijn in het grensgebied tussen de deelstaten Jalisco en Michoacan zeker zeven mensen vermoord. In de hoofdstad van Michoacan, Morelia, werden een moeder en haar drie kinderen gedood. Hun handen en voeten waren bijeen gebonden en volgens de autoriteiten zijn de slachtoffers in brand gestoken.