[Premier League] Stoke klopt Liverpool op Boxing Day

Peterselieman

Liverpool is op de traditionele speeldag in de Premier League op Boxing Day tegen de zesde nederlaag van het seizoen opgelopen. De ploeg van trainer Brendan Rodgers kwam in het Britannia Stadium weliswaar vroeg op voorsprong, maar ging uiteindelijk met duidelijke cijfers onderuit: 3-1.

Stoke springt door de overwinning in de stand over Liverpool heen. De Potters staan achtste, de Reds handhaven zich met een tiende plaats net in het linkerrijtje.

Een overtreding op Luis Suarez leverde Liverpool al in de eerste minuut een penalty op, die door Steven Gerrard werd benut. Stoke liet echter snel daarna zien niet voor niets thuis nog ongeslagen te zijn. Door goals van Jonathan Walters en Kenwyne Jones stond de thuisploeg amper tien minuten na de openingstreffer met 2-1 voor. Walters maakte er een paar minuten na rust met zijn tweede van de avond 3-1 van.

Tottenham Hotspur klom naar de vierde plaats in de Premier League door Aston Villa in Birmingham met 4-0 te verslaan. Nadat Jermain Defoe de score in de 58e minuut had geopend, eiste Gareth Bale met een loepzuivere hattrick de hoofdrol voor zich op. Voor Aston Villa was het de tweede oorwassing in vier dagen tijd. Zondag werd tegen Chelsea met 8-0 verloren. Aston Villa staat zestiende in de Premier League.