Cancellara zint op revanche in 2013

Harry (Leatherface)

Fabian Cancellara is vastberaden om in 2013 een onuitwisbare indruk achter te laten. Dit liet de Zwitserse wielrenner in een interview met Sporza weten.

Cancellara rekent op een sterk team tijdens het klassieke voorjaar. "We hebben een nieuwe coach bij RadioShack en zitten allemaal op dezelfde golflengte", zo liet hij de Belgische sportzender weten. Enkele weken geleden hervatte de olympisch kampioen tegen de klok van 2008 zijn training. 

De specialist in het tijdrijden is gebrand op goede prestaties na een jaar vol pieken en dalen. Zo brak Cancellara tijdens een val in de Ronde van Vlaanderen zijn sleutelbeen op vier plaatsen. Tijdens de Olympische Spelen in Londen ging hij onderuit in een bocht, waardoor hij op slag kansloos werd voor eremetaal in de wegkoers en gehavend aan de start stond van de tijdrit. Cancellara gold als favoriet voor eremetaal, maar kwam niet verder dan de zevende plaats.

Daarentegen won Spartacus de proloog in de Tour de France en droeg hij een week de gele trui. In de privésfeer was er voorspoed voor de renner van RadioShack. Hij werd in de zomer vader van een dochter.