Milito: "Sneijder schreef historie"

Niels (DerMeister)

Internazionale-spits Diego Milito geeft aan dat Wesley Sneijder van grote waarde is geweest voor de club en nu zelf moet beslissen over zijn toekomst.

"Sneijder heeft de club geholpen met het schrijven van geschiedenis en de spelers hebben altijd geweldig met hem op kunnen schieten. We hebben hem alle vrijheid gegeven om een beslissing te nemen over het pad dat hij wenst te bewandelen", aldus Milito over zijn ploeggenoot tegenover Sky Italia.

Coach Andrea Stramaccioni heeft vanuit diverse hoeken kritiek gehad over de manier waarop hij met de affaire rondom Sneijder omgaat. Inter heeft de Oranje-international een contractverlenging aangeboden, maar de voorwaarden zijn voor de Utrechter niet aantrekkelijk genoeg. Sneijder heeft dus niet het voornemen om dit vernieuwde contract te ondertekenen en sindsdien wenst Inter hem niet meer op te stellen

Volgens Milito is Stramaccioni echter niets te verwijten. "We hebben een geweldige relatie met Stramaccioni. Toen hij hier kwam, vertelde hij de spelers wat hij van ze vond. Hij was erg oprecht en daarom verdient hij ons respect. Ook al is hij jong als coach, hij heeft zijn vaardigheden laten zien die een coach van Inter nodig heeft."