Hodgson wil penalty's bij oefenduels

Boris (borisz)

Roy Hodgson denkt de oplossing te hebben voor de slechte prestaties van Engeland tijdens penaltyseries. Engeland won op grote toernooien slechts één van de zes strafschoppenseries. Op het EK van afgelopen zomer werd de ploeg van Hodgson vanaf elf meter uitgeschakeld door Italië. De bondscoach wil daarom strafschoppen gaan nemen als een oefenwedstrijd in een gelijkspel is geëindigd.

"Voor een groot publiek kun je beter penalty's oefenen dan de volgende ochtend op een training, waar iedereen moeiteloos scoort", zegt Hodgson tegen Sky Sports. "Bij een wedstrijd moet je bovendien die wandeling maken vanaf de middencirkel naar het doel. Wij hebben altijd de last op de schouders van het falen."

"Iedereen die tijdens een penaltyserie naar de strafschopstip loopt, houdt zijn adem in omdat we al zo vaak gemist hebben. 'Zou het dan wéér gebeuren?' Dat moeten we zien op te lossen", vindt de Engelse keuzeheer. The Three Lions wonnen alleen in 1996 tijdens het EK in eigen land een penaltyserie, tegen Spanje (kwartfinale).