De Boer: "Zes miljoen euro per jaar is veel"

Niels (DerMeister)

Ajax-trainer Frank de Boer had voor veel geld de overstap kunnen maken naar Spartak Moskou, maar sloeg het Russische aanbod deze week af omdat hij Ajax niet wil verlaten.

"Bij Ajax heb ik elke dag plezier. Mede doordat we grote stappen maken", verklaart De Boer zijn keuze om langer in Amsterdam te blijven. "En ook mijn familie speelt een rol in mijn beslissing."

"Ik heb drie mooie dochters en een prachtige vrouw. Ze heeft een eigen winkel, waar ze veel energie en plezier vindt. Moet ik dan tegen mijn gezin zeggen 'We gaan naar Rusland?' Niet dus", is De Boer stelling in De Telegraaf. "Geld is niet het allerbelangrijkste."

Spartak had er veel voor over om De Boer te strikken. "Zes miljoen euro netto per jaar bij Spartak is veel geld; daar moet ik bij Ajax heel wat jaren voor werken. Ik heb echter geen seconde getwijfeld. Natuurlijk moet je ook in de positie zijn om dit te kunnen doen, maar dat ben ik. We zijn bij Ajax met iets moois bezig en we zijn nog niet klaar. Geluk moet altijd op één staan, vind ik."