Kubica mist de Formule 1

Peterselieman

Robert Kubica heeft toegegeven de Formule 1 te missen. De Pool kan zijn favoriete bezigheid sinds een rally-ongeval begin vorig jaar niet meer uitoefenen. Hij kan inmiddels weer in een rallywagen races winnen, maar een F1-bolide kan hij voorlopig nog niet besturen, zo meldt hij aan de Daily Express.

"Ik vind het moeilijk om Formule 1-races te kijken. Ik mis het racen, dat is het grootste probleem. Na een race, wanneer ik thuis ben, denk ik dat ik een saai en monotoon leven leidt. Zodra ik rijd dan ben ik zodanig geconcentreerd dat de limitaties me echt hinderen. Ik ben dankbaar voor wat ik kan. Je kunt gewoon niet alles uit het leven halen wat je wilt. Ik kan al een stuk beter de auto's besturen dan zes maanden geleden en het komt dichtbij de situatie van voor het ongeval. Dus dat is zeer bemoedigend."

"Zodra ik mijn arm weer vrij bewegen dan is er een kans dat ik terug kan keren. Maar tot dat gebeurt moeten we afwachten. In ieder geval kan ik niet op korte termijn mijn comeback in de Formule 1 gaan maken. De kracht in de arm is nog niet wat het was, maar als dat het enige probleem zou zijn geweest dan was het in twee maanden opgelost. Ik heb gelimiteerde functionaliteit in mijn hand en vingers, maar ik ben ervan overtuigd dat het langzaam terug zal keren, want het herstel van de zenuwen gaat langzaam."

Voorlopig moet Kubica zich daarom gaan concentreren op andere raceklasses. Hij heeft inmiddels al weer enkele rally's gereden en stond ook alweer op hoogste treetje van het podium. Voor de rest zal de tijd het leren wat de Pool in de autosport verder kan gaan bereiken.