Fischer baalt van verkeerde keuzes

Niels (DerMeister)

Ajacied Viktor Fischer wijt het doelpuntloze gelijkspel zondag bij FC Utrecht aan het maken van verkeerde keuzes. "We gingen voor de pass als we moesten schieten en als we moesten passen gingen we schieten", zegt de jonge Deen tegen Novum Nieuws. "We hadden misschien drie of vier keer kunnen afwerken, maar toen probeerden we af te spelen."

Ajax miste in de eerste helft kans op kans in de Galgenwaard. "We werden er een beetje moedeloos van. Het laatste kwartier creëerden we ook niets meer. Het was gewoon een dag waarop niks lukte", stelt Fischer. "We staan nu drie punten achter op PSV (en FC Twente, red.) en hebben de laatste acht wedstrijden niet verloren. Dus we gaan zeker met een goed gevoel op vakantie."

FC Utrecht-middenvelder Anouar Kali was content met het gelijke spel. "Hun positiespel was erg goed en ze creëerden heel veel kansen, maar wij hebben een fantastische keeper", zegt de oud-jeugdspeler van Ajax over Robbin Ruiter. "In de rust hebben we met elkaar gepraat, we waren best wel boos op elkaar. We hebben de tactiek veranderd en dan zie je dat de tweede helft veel beter gaat. Toen waren we wat feller en dan zie je dat Ajax daar moeite mee heeft."