[PDC WK] Van der Voort wint, 9-darter Winstanley

Boris (borisz)

Vincent van der Voort mag na de kerst terug komen voor de derde ronde van het PDC WK darts. Hij versloeg in de tweede ronde Dean Winstanley met 4-2. Winstanley gooide in de vierde set wel een 9-darter. In de volgende ronde speelt Van der Voort tegen de winnaar van de partij James Wade - Steve Beaton. 

Van der Voort won de eerste twee sets zonder problemen. Gooide 105 uit als hoogste finish. Winstanley kreeg wel kansen te finishen maar gooide de dubbels niet. De eerste leg van de derde set was de eerste leg die gewonnen werd door Winstanley. Van der Voort won ook zijn leg en kwam op gelijke hoogte. Daarna was het ultime moment voor Winstanley, hij gooide een 9-darter. Hij gooide de 9-darter met 2x 180,  triple twintig, triple negentien en dubbel twaalf. Deze perfecte leg leverde hem 15.000 Engelse pond op. De derde set ging uiteindelijk met 3-2 naar Winstanley.

In de vierde set werd sterk gegooid door beide spelers. Er werden vele 180'ers gegooid. Over The Top kon de set uiteindelijk wel met 3-0 winnen en kwam op gelijke hoogte. In de vijfde set is het De Snelster Darter op Aarde die als eerste op een dubbel staat en tops uitgooide om te breken en op voorsprong te komen. Winstanley gooide 32 uit voor een rebreak. Winstanley begon de derde leg vervolgens met 180 en 140 en via dubbel vijf kwam Winstanley voor het eerst in de partij op voorsprong. Uiteindelijk is het de Nederlander die toch aan het langste eind trekt. Via een finish van 82 en een dubbel 16 finish nadat Winstanley drie pijlen miste werd het alsnog 3-2 voor Van der Voort. 

Op 1-1 in de zesde set brak Winstanley na veel gestuntel op de dubbels Van der Voort. Het lukte Over the Top niet om de break te verzilveren want hij mist twee pijlen op dubbel twaalf en zag Van der Voort 103 uitgooien om een beslissende leg te forceren. Na een slordige dart van Winstanley gooide Van der Voort dubbel 16 voor een wedstrijd, ondanks het tegenkrijgen van een 9-darter won hij de partij wel met 4-2.