[PDC] Lewis, Newton, Whitlock door

Niels (DerMeister)

Vandaag werden er in het Londense Alexandra Palace zes wedstrijden gespeeld in de tweede ronde van het prestigieuze PDC World Darts Championship. Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden van vandaag. Lees hier het verslag van de partij tussen Raymond van Barneveld en Brendan Dolan.

Colin Lloyd (23)* - Mark Webster (10) 4-2

Met een schitterende 10-darter heeft Colin Lloyd zich verzekerd van een plekje in de derde ronde. Hij kwam tegen Mark Webster pijlsnel met 3-0 voor in sets. Vervolgens liet hij vier matchdarts onbenut en liet hij Webster terugkomen tot 3-2. Met een fantastische leg wist hij alsnog de klus te klaren. Hij treft in de derde ronde Michael van Gerwen of Peter Wright.

Kevin Painter (15)* - Ronnie Baxter (18) 4-3

Kevin Painter heeft ten koste van Ronnie Baxter de derde ronde bereikt van het PDC WK. De Engelsman gooide alles raak en kwam zodoende snel op 3-1 in sets. Vervolgens stortte het spel van Painter volledig in elkaar en gaf Baxter de gelegenheid terug te komen tot 3-3. In de zevende set pakte Baxter een 0-2 voorsprong in legs, maar Painter herstelde zich en wist alsnog de set naar zich toe te trekken.

Wes Newton (6)*  - Scott Rand 4-0

Wes Newton, bijgenaamd The Warrior, heeft zijn bijnaam eer aan gedaan en werkelijk geen spaan heel gelaten van zijn ietwat trieste tegenstander. Rand, die welgeteld één kansje kreeg in de derde set, kwam er totaal niet aan te pas. Newton gooide finishes van 143, 140 en 130 en dat maakte al snel duidelijk dat hij stukken beter was dan zijn tegenstander. In de achtste finales neemt Newton het nu op tegen de winnaar van Justin Pipe tegen Mark Walsh.

Simon Whitlock (5)* - Colin Osborne 4-0

Ook The Wizard had weinig moeite met Osborne: 4-0. Whitlock, die nauwelijks getest werd door zijn tegenstander, had alleen in de tweede set wat tegenstand van Osborne. Daarna klaarde hij de klus vlot. Whitlock zal het in de achtste finales niet zo gemakkelijk krigen met Dave Chisnall als tegenstander.

Adrian Lewis (2)* - Denis Ovens (31) 4-1

Adrian Lewis heeft de derde ronde van het PDC WK bereikt. De titelverdediger speelde niet groots, maar won desondanks gemakkelijk van Denis Ovens. Lewis kwam snel met 2-0 voor in sets, maar moest vervolgens toezien hoe Ovens op 2-1 kwam. De nummer 31 van de plaatsingslijst kreeg kansen op 2-2, maar wist ze niet te benutten. Lewis kwam op 3-1 en besliste vervolgens in de vijfde set de wedstrijd definitief in zijn voordeel.