COC verbijsterd over anti-homouitspraken Paus

anoniem_22072019025900

De belangenorganisatie COC Nederland is verbolgen over de uitspraken van paus Benedictus XVI over homoseksualiteit. De paus zei tijdens zijn kersttoespraak te willen dat zijn kerk de krachten bundelt met andere religies tegen het homohuwelijk. Ook vorige week sprak de kerkvader al negatief over het homohuwelijk tijdens een boodschap ter gelegenheid van de Werelddag van de Vrede.

"Verbijsterend en liefdeloos’’, noemt het COC de uitspraken. De belangenorganisatie voor homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders pleit ervoor dat minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) de pauselijke nuntius in Nederland op het matje roept en dat het Vaticaan zijn bijzondere status bij de Verenigde Naties verliest.

Het COC noemt de 'obsessie' van het Vaticaan met homoseksualiteit 'opmerkelijk'. "Terwijl er oorlogen woeden en mensen sterven van de honger, kiest het Vaticaan voor het veroordelen van mensen die van elkaar houden. Als het gaat om Oeganda, waar met een beroep op het geloof de meest vreselijke anti-homowetgeving dreigt te worden ingevoerd, is het Vaticaan muisstil."